Тваринництво
Головне:
Тваринництво

Міжнародна конференція, присвячена ризик-орієнтованій системі контролю за безпечністю молока і молокопродуктів

Поділитись:
Міжнародна конференція, присвячена ризик-орієнтованій системі контролю за безпечністю молока і молокопродуктів

 

17–18 листопада 2016 року у Великому конференц-залі Національної академії наук України відбудеться перша Міжнародна конференція «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні», присвячена ризик-орієнтованій системі контролю за безпечністю молока і молочних продуктів, повідомляє The DairyNews.

Основною метою конференції є підвищення обізнаності зацікавлених сторін, які залучені до молочної галузі, щодо основних елементів системи офіційного контролю за безпечністю молочних продуктів на основі оцінки ризиків і важливості використання найкращих практик для виробництва безпечного молока. Водночас конференція стане платформою для обміну знаннями й інформацією про різні аспекти молочного сектора.

Два дні конференції розділені на сесії. Під час кожної сесії запрошені спікери презентуватимуть такі теми:
• проблеми розвитку молочного бізнесу в Україні та на міжнародному рівні;
• виробництво молока та молочних продуктів в Україні, небезпечні чинники й ризики для споживачів;
• виробництво органічного молока в Україні;
• вимоги нового харчового законодавства України;
• ризик-орієнтоване інспектування як складова частина державного контролю за безпечністю харчових продуктів;
• найкращі практики під час виробництва та переробки молока.

Організатор конференції — швейцарсько-український проект із безпечності молока за підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні та Держпродспоживслужби.

Довідка: мета проекту полягає в підтримці створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні. Діяльність проекту спрямована, з одного боку, на надання технічної допомоги Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, щоб розробити й увести в дію сучасну систему інспектування безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості, а з другого боку, на надання допомоги молокопереробному виробництву в запровадженні консультативної програми для поліпшення виробництва безпечного та високоякісного молока на рівні первинного виробництва. Проект також визначить нагальні потреби в обладнанні, щоб підтримати впровадження системи інспектування безпечності харчування та надати обмежену кількість обладнання, виходячи з оцінки потреб.

The DairyNews

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!