Тваринництво

Mitsubishi виходить на ринок культивованого м'яса

Mitsubishi виходить на ринок культивованого м'яса

Група харчової промисловості Mitsubishi Corporation уклала меморандум про взаєморозуміння з компанією Aleph Farms (Ізраїль) щодо виробництва та розповсюдження в Японії яловичих стейків, отриманих лабораторним шляхом.

Про це  пише euromeatnews.

Партнерство з ізраїльською компанією, що спеціалізується на м’ясному скотарстві клітинно-генетичного спрямування, дає японській Mitsubishi Corporation доступ до технології створення м’яса в лабораторії.

Згідно з меморандумом, ізраїльська сторона надасть свою виробничу платформу BioFarm для великомасштабного вирощування стейків із цільної м’язової тканини, а Mitsubishi Corporation – свої експертні знання в галузі біотехнологічних процесів, виробництва фірмових продуктів харчування і місцевих каналів дистрибуції у Японії.

«Ми раді наблизити виробництво культивованого м’яса до японського ринку», – заявив співзасновник і генеральний директор Aleph Farms Дідьє Тубіа.

Ізраїльська компанія виробила свій перший стейк на клітинній основі в 2018 році, і відтоді збільшила частку м’яса, виробленого в лабораторних умовах, що зробило його придатним для великомасштабного виробництва і комерціалізації.

Вважається, що це партнерство допоможе Японії досягти намічених кліматичних цілей на найближчі 10 років і стати більш незалежною щодо протеїнів.

Як повідомлялося, «АВК» зайшов у сегмент рослинного м’яса.