Мінімальний вік забою курчат у системі Traditional Free Range становить 81 день
Традиційна вільно-вигульна система виробництва м’яса курей (Traditional Free Range) має на меті поліпшення умов утримання птиці, наближення її до традиційних у фермерських господарствах.
Основні параметри системи регулюються Регламентом EU Regulation 543/2008. Зокрема, верхньою межею щільності посадки в розрахунку на 1 м² підлоги пташника є 12 голів, а навантаження на цю ж площу – 25 кг.
Норматив зовнішнього вигулу становить 2 м²/голова. При цьому вигул має бути вкритий переважно рослинністю.
За системою Traditional Free Range доступ до вигулу птиці має бути забезпечений принаймні з шеститижневого віку протягом усього світлового дня.
Для виходу на вигул у пташнику мають бути виконані лази або двері, загальна довжина яких має становити не менш ніж 4 м на кожних 100 м² площі.
Мінімальна тривалість періоду темряви протягом доби має бути 8 годин. На завершальній стадії відгодівлі птицю потрібно годувати кормом, частка зерна в якому становить щонайменше 70%.
Вимоги до освітлення пташника, годівлі птиці, наявності сідал і лазів такі самі, як і в системі Free Range.
Мінімальний вік забою курчат у системі Traditional Free Range становить 81 день.
Нагадаємо, м’ясо птиці, вироблене в альтернативних системах, зазвичай належить до преміум-сегмента ринку.
Додати коментар