Тваринництво

Майже половина риби, вирощеної в Україні, – коропові

Майже половина риби, вирощеної в Україні, – коропові

Обсяг вирощених в Україні коропових видів риб у 2017 році сягнув 9,6 тис. тонн.

Про це повідомили у Держрибагентстві.

Загалом, за даними статистичної звітності, у минулого року було вирощено 20,2 тис. тонн риби. У тому числі:

– рослиноїдних – 7,8 тис. тонн;

– лососевих – 0,3 тис. тонн;

– сомових – 0,1 тис. тонн;

– осетрових – 0,1 тис. тонн;

– інших видів – 2,2 тис. тонн.

Така структура виробництва обумовлюється тим, що розведення коропових видів риб поширено по всій території України. Майже в усіх областях існує інфраструктура з вирощування товстолобика, білого амура та коропа.

Найбільше риби виростили рибницькі господарства Сумської області – 2,9 тис. тонн, Черкаської – 2,6 тис. тонн, Вінницької – 1,9 тис. тонн і Кіровоградської – 1,5 тис. тонн.

Серед лідерів із вирощування лососевих видів – західні регіони, а осетрових – Запорізька, Київська, Одеська, Черкаська та Чернівецька області. Сомових видів найбільше вирощують Кіровоградщина, Київщина та Харківщина.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!