Майже половина риби, вирощеної в Україні, – коропові
Обсяг вирощених в Україні коропових видів риб у 2017 році сягнув 9,6 тис. тонн.
Про це повідомили у Держрибагентстві.
Загалом, за даними статистичної звітності, у минулого року було вирощено 20,2 тис. тонн риби. У тому числі:
– рослиноїдних – 7,8 тис. тонн;
– лососевих – 0,3 тис. тонн;
– сомових – 0,1 тис. тонн;
– осетрових – 0,1 тис. тонн;
– інших видів – 2,2 тис. тонн.
Така структура виробництва обумовлюється тим, що розведення коропових видів риб поширено по всій території України. Майже в усіх областях існує інфраструктура з вирощування товстолобика, білого амура та коропа.
Найбільше риби виростили рибницькі господарства Сумської області – 2,9 тис. тонн, Черкаської – 2,6 тис. тонн, Вінницької – 1,9 тис. тонн і Кіровоградської – 1,5 тис. тонн.
Серед лідерів із вирощування лососевих видів – західні регіони, а осетрових – Запорізька, Київська, Одеська, Черкаська та Чернівецька області. Сомових видів найбільше вирощують Кіровоградщина, Київщина та Харківщина.
Додати коментар