Китай накопичує свинину на зимовий сезон
У вересні Китай збільшив обсяги закупівель свинини за кордоном, незважаючи на багато встановлених ним обмежень на імпорт свинини з різних країн, уражених АЧС або з підприємств, інфікованих COVID-19.
Із 834 тис. тонн м’яса, імпортованого минулого місяця, свинина становить 380 тис. тонн, що на 30 тис. тонн більше, як порівняти з серпнем, пише euromeatnews.
Імпорт свинини у січні-вересні 2020 року збільшився, за даними Головного митного управління Китаю, на 132,2% – до 3,29 млн тонн. За цей період виробництво свинини в Китаї скоротилося на 19% проти 2019 року.
Відновлення поголів’я свиней триває, але потрібно кілька років для того, щоб виробництво свинини досягло рівня, який був до появи АЧС.
Загальний обсяг імпорту м’яса у вересні (834 тис. тонн) на 2 тис. тонн перевищив показник серпня. Імпорт за дев’ять місяців цього року зріс на 72% – до 7,41 млн тонн.
Імпорт яловичини у вересні склав 180 тис. тонн, а за три квартали – 1,57 млн тонн (+38,8%).
Як повідомлялося, Китай прагне досягти 95% самозабезпеченості свининою.