Кроси бройлерів повільного росту в ЄС становлять 10-45% від усіх м’ясних курей
Інтенсивні кроси бройлерів останнім часом піддають все більшій критиці у багатьох країнах. Активісти із захисту тварин стверджують, що швидкий приріст маси комерційних бройлерів обтяжує їхні молоді кістки, спричиняючи плескаті ноги, проблеми із суглобами і серцем, неможливість ходити, раптову смерть тощо.
Також інтенсивні кроси бройлерів критикують за нібито несмачне й неповноцінне м’ясо. На заміну пропонують використовувати генотипи курей повільнішого росту – так званих бройлерів повільного росту, аборигенні породи та популяції тощо.
До генотипів повільного росту найчастіше належать кроси, породи та популяції, середньодобовий приріст живої маси яких не перевищує 80% від аналогічного показника для інтенсивних кросів, або 50 г.
Наразі в країнах ЄС частка такої птиці становить 10-45% від усієї кількості курей, що вирощують на м’ясо.
Зазвичай курчат-бройлерів повільного росту вирощують за альтернативними технологіями – вільно-вигульною, органічною тощо – для отримання м’яса преміумкатегорій.
Додати коментар