Індичі яйця перед інкубацією тричі дезінфікують
Перед інкубацією індичі яйця піддають триступеневому обробленню, пише журнал «Наше птахівництво».
Перша дезінфекція (не пізніше ніж через 1,5-2 години після знесення яйця) у пташниках. Друга дезінфекція у яйцесховищі після сортування яєць, видалення браку, розбитих яєць та яєць із насічками. Третя дезінфекція в інкубаторії, у дезкамері після пакування яєць у інкубаційні лотки чи безпосередньо в інкубаційній шафі, якщо деззасіб неагресивний.
Дезінфікувати інкубаційні яйця можна всіма деззасобами, зареєстрованими в Україні.
Із ветеринарного та технологічного поглядів, найліпший варіант закладання яєць ‒ одна велика партія в шафі.
Існує багато модифікацій диференційованих температурно-вологісних режимів інкубації яєць легких, середніх, важких і суперважких кросів індиків. Проте в усіх них застосовані певні базові принципи інкубації з урахуванням особливостей кросу. У разі застосування таких режимів перегляд здійснюють на 13-13,5 добу інкубації.
У вивідну шафу яйця переносять на 25-ту добу, до початку накльову шкаралупи. Після перенесення на вивід у вивідній шафі протягом 4 годин підтримують режим інкубаційної шафи. Наступні 2 доби, до масового накльову, температуру підтримують на рівні 37,2-37,3 °С, вологість ‒ 30-32 °С.
Під час масового виводу індичат температуру знижують до 36,8 °С.
Нагадаємо, індичі яйця закладають на інкубацію диференційно.