Індичатина від птиці вільного вигулу має вищу ціну
Традиційна технологія вільного вигулу індиків була відсунута на периферію сучасними інтенсивними технологіями відгодівлі на підлозі та в клітках. Проте саме «фермерська» індичатина нині має найбільше шансів уважатися преміальним продуктом і реалізовуватися за відповідною ціною, навіть якщо м’ясо не відповідає формальним вимогам до органічного продукту.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Значною мірою можливості застосування технології вільного вигулу залежать від кліматичних умов місцевості, де розташовано виробничі потужності.
Організовуючи випас птиці, слід подбати, щоб площа пасовища була не меншою за рекомендований показник 250 індиків на 1 га.
Рослинність на вигулі має бути різноманітною, включно з належною часткою бобових. Перед початком вигулу слід ретельно проаналізувати рослини пасовища на наявність видів, неприйнятних для індиків.
Годівниці й напувалки на відкритому повітрі треба ретельно очищати. Для цього застосовують хлорування чи оброблення розчином оцту.
Динаміку витрат кормів за вільного вигулу індиків наведено в таблиці.
Як повідомлялося, агрофірма «Миг-Сервіс-Агро» планує увійти в сегмент індиківництва.