Європа збільшила експорт молочних продуктів на 14,5%
За підсумками перших двох місяців 2016 року експорт молочних продуктів з Європи зріс на 14,5% в порівнянні з відповідним періодом 2015 року — до 728,4 тис. т.
Про це повідомляє аналітичний відділ компанії Dykun з посилання на clal.it.
Найбільше зросли обсяги експорту казеїнатів та харчової лактози — 14,6 тис. т (у двічі) та 1,6 тис. т (+66,1%), відповідно. Продажі масла зросли на 44,6% та склали 36,5 тис. т, молока — на 57,3% — до 130,9 тис. т, а сиру на 13,4% — до 116,1 тис. т.
В той же час, скоротилися продажі лактози фармацевтичної (22,5 тис. т; -16,2%), казеїну (4,98 тис. т; -8,8%), молока згущеного (46,4 тис. т; -2,8%) та дитячого харчування (66,5 тис. т; -0,3%).
Основними імпортними регіонами були: Африка (23% всього експорту), Південно-Східна Азія (30%) та Північна Америка (7%).
У вартісному виразі експорт залишився на минулорічному рівні 2 млн 71,8 тис. євро.
Додати коментар