Цього року «Біохем Україна» досліджуватиме на в'язкість зерно пшениці й жита
«Біохем Україна» щороку досліджує зерно нового врожаю на в’язкість і з’ясовує, наскільки воно може впливати на продуктивність свиней.
Про це на Всеукраїнському практичному форумі «Свинокомплекс. Ефективне виробництво» розповів директор компанії «Біохем Україна» Олексій Ситько.
«Цього року ми досліджуватиме, крім пшениці, ще жито, в тому числі ті професійні гібриди, які характеризують як низьков’язкі, – зазначив він. – Дослідження здійснюються у данській лабораторії».
Загальна клітковина знижує продуктивність як дорослих свиней, так і поросят, вона є чинником кишкових захворювань. А загальна клітковина обумовлена в’язкістю зерна, наголосив Олексій Ситько.
В’язкість зерна впливає на вміст кишечника – він стає, наче бетон, це є причиною розвитку бактерій, що спричиняють субклінічні або клінічні хвороби. Від цих хвороб неможливо щепити, їх можна лише профілактувати. Так, ферментний препарат Акстра ХВ руйнує компоненти загальної клітковини.
Сьогодні в пошуках здешевлення кормів свиноферми звертають увагу на жито, тритикале, використовують свіже зерно влітку, яке не відлежалося.