Ціни на живець свиней переживають штиль
Середня ціна на живець свиней протягом останнього тижня зими була 40,8 грн/кг – це вище за минуло тижневу менш ніж на 1%. Оператори ринку відзначають відносно спокійну обстановку.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».
Цього тижня більшість виробників залишили ціну незмінною, а постачальники, які переглянули минулотижневу позначку, підвищили її на 0,5-1 грн/кг. Тож представники м’ясопереробної галузі в основному здійснювали закупівлю товарних свиней забійних кондицій по 39,5-41 грн/кг.
При цьому деякі з них зазначали, що реалізація свинини наприкінці лютого дещо погіршилася порівняно з попередніми тижнями, внаслідок чого обсяги заготівлі скоротилися до 60% від традиційних.
Дехто з операторів висловлює обережне сподівання, що наступного тижня торгівля, особливо свіжим та охолодженим м’ясом, покращиться в очікуванні тривалих святкових вихідних. Тим не менш, більшість заготівельників передбачають, що ціни закупівлі наступного тижня втримаються на досягнутому рівні. Учасники Асоціації м’ясної галузі прогнозують звуження цінового діапазону до 40-41 грн/кг.
Переробники вважають, , що цінові коливання у березні будуть відносно спокійними. Початок Великого посту, звичайно, матиме вплив на споживчу активність, проте просідання реалізації, за попередніми оцінками, не перевищить 15-20%.
Водночас млявість попиту з боку кінцевого споживача може компенсувати поступова підготовка м’ясопереробниками запасів сировини до Великодня та травневих свят.
Додати коментар