Тваринництво

Більшість молокопереробних підприємств працює у збиток, – експерт

Більшість молокопереробних підприємств працює у збиток, – експерт

Молоковиробники й переробники повинні спільно ухвалити рішення щодо ціноутворення на молоко-сировину. Адже вітчизняна продукція на внутрішньому ринку дорожча за імпортну.

На цьому наголосив голова ради директорів Спілки молочних підприємств Вадим Чагаровський.

«Виробники й переробники молока мають сідати за стіл перемовин, розбирати маркетинговий ланцюжок, тому що додану вартість створює переробка, й ухвалювати рішення щодо ціноутворення», – зазначив він.

Ситуація критична, адже більшість молокопереробних підприємств працюють наразі зі збитками, підкреслив Вадим Чагаровський.  

«Уже зупинилися деякі підприємства: у Чернігові, у «Мілкіленді» кілька заводів, – сказав він. – Тому якщо у когось у майбутньому буде ейфорія від зростання ціни на молоко, то це призведе до руйнування молокопереробної галузі. Не буде кому купувати і ті 2,7 млн тонн молока, які виробляють сьогодні індустріальні ферми».

Як повідомлялося, у 2022 році від промислового сегменту очікують 3% зростання виробництва молока.