Тваринництво

Антиоксиданти природного походження утримують вітаміни в кормі

Антиоксиданти природного походження стимулюють і поліпшують використання поживних речовин, утримують вітаміни в кормі, підвищують інтенсивність росту й збереження молодняку птиці.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

Досліди показали, що додаткове введення до раціону птиці у віці 34-65 діб антиоксиданту природного походження вірогідно не впливає на вміст загальних ліпідів у печінці, проте інтенсивність перекисного окислення ліпідів зменшується.

Уміст малонового діальдегіду в печінці птиці, використаної в експериментах, був істотно нижчим, як порівняти з аналогічними показниками у птиці, яка не отримувала природний антиоксидант.

Посилення антиоксидантного статусу курчат сприяло підвищенню кількості вітаміну А. Його вміст у печінці птиці, яка додатково отримувала антиоксидант у раціоні, був майже втричі вищим, аніж у контролі.

Введення антиоксиданту в раціон не чинило негативний вплив на вміст вітаміну Е, що надалі знижує на кілька відсотків число вибракуваних курочок після першого бонітування.

Як повідомлялося, омега-3 жирні кислоти вводять у корм разом із антиоксидантами.