Овочі - Ягоди - Сад

За високої температури персик дозріває нерівномірно

Поділитись:
За високої температури персик дозріває нерівномірно

Для нормального розвитку дерев персика залежно від сорту потрібно, щоб сума активних температур понад +10 °С сягала 2500-3000.

На швидкість дозрівання врожаю і його якість впливає середньодобова температура у цей період.

За середньодобової температури +15 °С плоди персика ростуть повільно і їх смак посередній (бракує цукру).

Якщо температура +18-27 °С, плоди ростуть із середньою інтенсивністю, їх смак відмінний.

У разі, якщо температура тримається у межах +25-30 °С, маса персиків наростає швидко, але їхній смак посередній (слабкий аромат і бракує кислоти).

Високі температури небажані ще й через те, що плоди дозрівають нерівномірно: у десертних сортів кількість заходів на збирання іноді сягає 6-7.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями