Овочі-Ягоди-Сад

За 5 років ринок спаржі в Україні виріс уп’ятеро

За 5 років ринок спаржі в Україні виріс уп’ятеро

За оцінкою Лариси Боден, співзасновниці компанії «Агро-Фокус» (ТМ  Gourmet з Любимівки) 5 років тому в Україні за сезон вирощували 100 тонн спаржі (аспарагусу) в кращому випадку, а зараз близько 500 тонн.

Про це повідомляє Український проект бінесрозвитку плодоовочівництва UHBDP.

«Ще п’ять років тому ми продавали аспарагус, вирощений на 5 гектарах, і нам здавалося, які ми молодці, – розповіла Лариса Боден. – Зараз ми продаємо з 50 гектарів і в цьому році досаджуємо ще 8 гектарів. Я знаю, що в Україні ще є близько десятка виробників, які мають від 10 до 30 гектарів під аспарагусом».

Співзасновниця спаржевої компанії зауважила, що багато бізнесменів беруться за вирощування цієї культури, коли бачать високу ціну на продукцію в магазині. При цьому не враховують виробничі витрати.

«Мало хто говорить, що аспарагус обрізається, сортується і необхідна, дійсно, високоякісна доробка, щоб забезпечити якісний продукт для торгових мереж», – зауважила Лариса Боден.
Вона прогнозує, що український ринок спаржі буде і далі рости, і сприяє цьому зростання світового ринку аспарагуса. Прогнози: зростання виробництва спаржі приблизно на 5% до 2025 року.

Читайте також: Українську спаржу почали відправляти замовникам