Овочі-Ягоди-Сад

Європейські фермери відвели під картоплю більші площі, тож мають низькі ціни, – експерт

Коронавірусна криза призвела до закриття закладів HoReCa, які є основними споживачами картоплі фрі. Разом з тим збільшилося споживання столової картоплі. Європейські фермери, на відміну від американських, збільшили площі під картоплею, через що мають низькі ціни, розповів Седрік Портер, власник і редактор видання World Potato Markets.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».   

Тоді як у 2019 році європейські переробники щомісяця експортували від 400 до 500 тис. тонн фрі, після початку коронакризи обсяги знизилися до менш ніж 300 тис. тонн, з плавним відновленням починаючи з липня 2020 року, розповів експерт.
Водночас на фоні зменшення ринку продуктів переробки картоплі відбулося зростання ринку столових сортів на 10% і більше, адже населення багатьох країн мусило тривалий час харчуватися вдома і, відповідно, попит на столові сорти зріс. 

«Тож виробники в ЄС та Північній Америці висадили більше столових сортів з огляду на більшу потребу ринку в них. Водночас європейські фермери в минулому сезоні відвели під картоплю більші площі, тож нині мають наслідки у вигляді низької ціни та збираються зменшити обсяги у 2021 році. Виробництво зросло приблизно на 4% порівняно з минулим роком», – йдеться у публікації.

Читайте також: Ціна картоплі майже досягла минулорічної відмітки