Овочі-Ягоди-Сад

Як визначити збудника чорної гнилі на винограднику

Як визначити збудника чорної гнилі на винограднику

Щоб визначити збудника чорної гнилі на винограднику, користуються методом вологої камери, у якій на уражених ягодах за наявності збудника з’являється плодоношення гриба у вигляді брудно-білих пустул, які через два дні чорніють.

Збудник хвороби зимує на уражених органах винограду у вигляді пікнід з макро- і мікроконідіями та у вигляді перитеціїв, що містять спори.

Джерелом первинної інфекції чорної гнилі передусім є закинуті виноградники, тому такі ділянки слід вчасно розкорчовувати.

На виноградниках, що експлуатуються, основним джерелом інфекції є уражені пагони та муміфіковані ягоди, що лишилися на кущах зимувати.

Після обрізування те й те слід обов’язково видаляти з виноградників і знищувати. Під час вегетації слід подбати про агрозаходи, які сприяють провітрюванню у кроні – це зменшить ступінь ураження чорною гниллю.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!