Овочі-Ягоди-Сад

Яблука цього сезону ідеальні для експорту

Яблука цього сезону ідеальні для експорту

Тренди минулого яблучного сезону: високі якість та калібр, швидке дозрівання, але низька лежкість.

Про це розповідає у своїй колонці на AgroTimes Володимир Воєводін, експерт компанії BASF.

«Перепади температур дали в цьому році ідеальне забарвлення. Навіть у сортів Гала та Фуджі, яке досягнути в наших зонах досить важко. Коли пішли перепади, пішло швидке дозрівання. Я не пам’ятаю такого року, щоб у середині листопада сорт Ренет Симиренка був у споживчій стадії. Голден Делішес вже жовтий стоїть – готовий до споживання», — наголошує спеціаліст.

Яблука без холодильника у середині грудня вже не буде — воно перезріє, зауважує Воєводін. Ціна за високу якість в цьому випадку — низька лежкість. Все це у сукупності експерт називає найкращою ситуацією для тих, хто експортує.

Читайте також: Для сучасного споживача фруктів важлива не ціна, а якість — експерт