Овочі-Ягоди-Сад

Встановлено найефективніші мікродобрива для столових буряків

Науковці Інституту овочівництва і баштанництва НААН встановили, що столовий буряк добре реагує на позакореневі підживлення мікродобрива, які вносили у фазі 4–6 справжніх листка. Вони підвищують стійкість рослин до несприятливих факторів довкілля, покращують товарність продукції та урожайність. На фоні лише мінеральних добрив товарність коренеплодів була 82–88%, за використання молібденових та борних добрив у різному співвідношенні — 87–90%, тоді як без застосування добрив товарність становила 70%.

Про це пише журнал «Плантатор».

Дослідження проводили на таких фонах: перший — NРК не вносили, другий та третій фони — мінеральні добрива вносили у д.р. N60Р60К120 врозкид, N30Р30К60 — локально. Позакореневі підживлення рослин проводили розчинами мікроелементів борної кислоти (17,3% В), сульфату марганцю (36% Мn), молібдату амонію (52% Мо), сульфату цинку (23% Zn) на початку наростання коренеплодів та під час їх активного росту.

Читайте також: Столові буряки на зрошенніУ дослідженнях з простими солями мікроелементів, такими як сульфат марганцю, борна кислота, молібдат амонію, коли підживлювали столові буряки у фазу 4–6 справжніх листків, урожайність товарних коренеплодів підвищилась на 7,2–18,6%, порівняно із внесенням лише N60P60K120. Повторне підживлення марганцем та бором через 21–25 днів після першого підвищує урожайність на 13,5–17,8%. Повторне підживлення молібденовими добривами не забезпечує істотного зростання урожайності.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!