Овочі-Ягоди-Сад

Волинський фермер планує заморожувати і маринувати спаржу

Волинський фермер планує заморожувати і маринувати спаржу

Олександр Сидорчук, власник чи не найбільшої в Україні 40-гектарної плантації спаржі (аспарагусу), яка розташована в в Устилузькій громаді на Волині планує заморожувати та маринувати продукцію зі спаржі.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».  

«Ми вже думали щодо заморожування спаржі, і щодо консервації», – розповів фермер.

Він розповів, що вже консультувався щодо переробки аспарагусу з італійським колегою.

Вирощуванням спаржі Олександр Сидорчук зайнявся за прикладом свого товариша з Польщі, який має спаржеву ферму.

Спочатку висаджував польськими саджанцями.

«Пізніше, звичайно, ми почали шукати якісь кращі сорти. Зараз беремо Голландські гібриди», – розповів Олександр Сидорчук.

Зараз підприємство збільшилось у рази. 

Продукцію продають в українські торговельні мережі та експортують.

Читайте також: Фермерка з Київщини прогнозує ріст споживання органічної спаржі