Овочі - Ягоди - Сад

Виробництво кукурудзяного крохмалю у 2018 році зросло за рахунок максимального врожаю кукурудзи

Поділитись:
Виробництво кукурудзяного крохмалю у 2018 році зросло за рахунок максимального врожаю кукурудзи

У 2018 році виробництво кукурудзяного крохмалю, за оцінками, зросло на 26,5% – до 110 тис. тонн (у 2017 році – 87 тис. тонн).

Це пов’язано з рекордним урожаєм кукурудзи, підкреслив аналітик агрохолдингу «Мрія» Олексій Тартаківський.

Відповідно зросте й експорт цього виду крохмалю, і споживання всередині країни. Він навів оцінки внутрішнього споживання у 2018 році на рівні 37 тис. тонн (у 2017 році – 32 тис. тонн) , експорту – 70 тис. тонн (2017 рік – 61,2 тис. тонн).

Частково кукурудзяний крохмаль витіснятиме картопляний, зауважив аналітик «Мрії».

В Україні монополізовано виробництво кукурудзяного крохмалю – близько 90% від загального обсягу виробляє одна компанія, наголосив Олексій Тартаківський. Решта виробників – дрібні, і не можуть змінити ситуацію на ринку.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями