Відмова від сірки збільшує антиоксидантну дію вина
Органічне виноградарство здатне значно підвищити біологічну цінність вина, зазначає В’ячеслав Власов, академік ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи».
Учений зауважує, що поняття органічного вина, окрім використання сировини з органічних виноградників, може стосуватися й відмови від застосування у виноробстві діоксиду сірки. Відмова незначно підвищує вміст поліфенолів і флавоноїдів у вині, а от загальна антиоксидантна активність напою збільшується суттєво. Разом з цим 2012 року законодавство ЄС дозволило застосовувати певні концентрації діоксиду сірки в органічному виноробстві.
«Вплив біологічних способів вирощування на якість вина оцінити важко, – каже науковець. – Існують дослідження, які свідчать про вищу органолептичну оцінку вин із ведених у органічний та біодинамічний спосіб виноградників, утім, такі дані не відображають усіх закономірностей».
Читайте також: При органічному вирощуванні винограду активніша мікробіота