Овочі-Ягоди-Сад

Відмова від сірки збільшує антиоксидантну дію вина

Відмова від сірки збільшує антиоксидантну дію вина
Виноград сорту Молдова

Органічне виноградарство здатне значно підвищити біологічну цінність вина, зазначає В’ячеслав Власов, академік ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи».

Учений зауважує, що поняття органічного вина, окрім використання сировини з органічних виноградників, може стосуватися й відмови від застосування у виноробстві діоксиду сірки. Відмова незначно підвищує вміст поліфенолів і флавоноїдів у вині, а от загальна антиоксидантна активність напою збільшується суттєво. Разом з цим 2012 року законодавство ЄС дозволило застосовувати певні концентрації діоксиду сірки в органічному виноробстві.

«Вплив біологічних способів вирощування на якість вина оцінити важко, – каже науковець. – Існують дослідження, які свідчать про вищу органолептичну оцінку вин із ведених у органічний та біодинамічний спосіб виноградників, утім, такі дані не відображають усіх закономірностей».

Читайте також: При органічному вирощуванні винограду активніша мікробіота