Овочі-Ягоди-Сад

Українським садівникам презентували новий морозостійкий сорт груші

Груша Alessia

У Баварському центрі помології й плодової селекції (Німеччина) представили сорт груші Alessia, що придатний для вирощування в Україні. Він вирізняється високою врожайністю та морозостійкістю.

Про це розповів директор Баварського центру помології й плодової селекції Міхаель Ноймюллер під час Всеукраїнського практичного форуму «Інтенсивний сад».

«Особливість груш сорту Alessia – червоний відтінок. Урожайність плодів становить 90%, що відповідає європейським стандартам. Вони дозрівають пізно або дуже пізно, зокрема, через три тижні після сорту «Conference». Також плоди добре зберігаються: у продаж надходять зазвичай з середини листопада. Важливо, що грушу не можна їсти одразу після того, як зірвали з дерева, й червоний колір ще не є ознакою дозрівання. Її треба зберігати 4 тижні в холодному сховищі й тоді вона набуває коричневого відтінку, повністю дозріває та розкриває свій смак», – зазначає Міхаель Ноймюллер.

За його словами, усі груші сорту Alessia мають досить великий розмір, дуже хороший смак і соковитість.

«Цвіт цього сорту непоказний, але досить морозостійкий. Дерева гарно родять, незалежно від того, де висить груша. Зокрема, молоді дерева також дають хороший врожай», – додає Міхаель Ноймюллер.

Нагадаємо, найстаріші європейські сорти груші можуть вирощуватися в Україні.