Овочі-Ягоди-Сад

Груші української селекції мають високу рентабельність

Груші української селекції мають високу рентабельність
Груша Деканка мускатна

В умовах вельми помірного тепла західного Лісостепу та українського Полісся сорти української селекції здатні формувати високотоварні маслянисті плоди високих смакових якостей, що практично не уражаються паршею.

Про це в журналі «Садівництво по-українськи» розповідає Юлія Ходаковська, вчена Інституту садівництва НААНУ.

Такі нові сорти груші української селекції, наприклад, Вежа мускатна, Деканка мускатна та Ольхотівська дуже скороплідні, добре пристосовані до інтенсивних формувань. Все це створює добрі передумови для зростання виробництва плодів в Україні цієї дуже рентабельної культури, вважає Юлія Ходаківська.

Читайте також: Німецький вчений запропонував для України червоні сорти яблук і груші