Овочі-Ягоди-Сад

Українська ферма відвантажувала 6.5 тонн грибів шиітаке на тиждень

Компанія Nature Green, що в селі Концово біля Ужгорода, збільшила виробництво грибів шиітаке до 6.5 тонн на тиждень і прагне постачати продукцію переважно на німецький ринок.

Про це повідомляє FreshPlaza.

За словами Вінченцо Саленто, керівника відділу продажів Nature Green, сезон грибів шиітаке був досить потужним протягом літа.
«Цього року у нас був дуже хороший літній сезон для грибів шиітаке. Ціни були не надто високими, але для нас ще можна було непогано заробити. Існував як стабільний попит та пропозиція продукту, так і стабільна якість, що призвело до успішного сезону».

Очікується, що Німеччина стане найважливішим ринком для Nature Green, пояснює Саленто. 

«У цьому сезоні нам вдалося відвантажувати близько 6,5 тонн грибів шиітаке на тиждень. Зараз ми зосереджені переважно на розвитку наших відносин на німецькому ринку, який, безумовно, стане одним з найважливіших ринків для нас у найближчі роки. У нас уже є постійні клієнти в регіоні, але ми хотіли б розширити базу клієнтів, а також збільшувати обсяги, які ми щороку продаємо на ринку».

На фермі зараз працює 65 жінок та 7-10 чоловіків місцевого персоналу.

Читайте також: Закарпатська ферма шиїтаке збільшила площі виробництва