Овочі-Ягоди-Сад

Україна повністю відновила виробництво овочів борщової групи

Україна повністю відновила виробництво овочів борщової групи

Зо один сезон фермери України відновили вал виробництва овочів борщової групи, тепер працюватимуть над якістю.

Про це йдеться у ринковому огляді журналу «Садівництво по-українськи».

«Зважаючи на поточні тенденції ринку, Україна буквально за один сезон змогла практично повністю відновити виробництво овочів борщового набору, – розповідає Євген Кузін, аналітик плодоовочевого напрямку у проекті EastFruit та міжнародний консультант ФАО. – Тобто, завдання по забезпеченню валом продукції є виконаним, а от щодо якості є дуже великі запитання»

Онлайн-видання EastFruit також опубліковало результати опитування українських фермерів щодо того, яка овочева культура може стати найдохіднішою у сезоні 2024-2025 років. На першому місці виявилася цибуля (41% опитуваних назвали її найвигіднішою), далі йдуть картопля (20%), капуста (16%), морква (13%) та буряк 10%.

Читайте також: Рання капуста удвічі дешевша, ніж торік