Овочі-Ягоди-Сад

Учений пояснив чому в Україну імпортують картоплю

Учений пояснив чому в Україну імпортують картоплю

У міжсезоння в українських супермаркетах багато імпортної картоплі: з Єгипту, Азербайджану, Алжиру, Ізраїлію. Українська бульба погано зберігається через нестачу професійних сховищ та незначне промислове вирощування, вважає директор Інституту картоплярства, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига.

Про це повідомляє «Главком».  

Видання зауважує, що промислове виробництво цього овочу в Україні становить лише 10% усього урожаю, решту вирощують приватно. До того ж мало професійних сховищ, тож дешевше картоплю привезти з-за кордону.

«Де дешевше – звідти і везуть, – сказав Микола Фурдига. – У міжсезоння всі хочуть їсти нормальну картоплю. А у нас практично вся вона вирощена у присадибному господарстві, немає нормальних професійних сховищ. Ось і купуємо в Азербайджані, Єгипті, Алжирі, Ізраїлі», – наголосив науковець.

Читайте також: Експерт спрогнозував ймовірний імпорт картоплі та цибулі