У Полтавській області виробляють хрін з івано-франківської сировини
ФГ «Едем» у Миргородському районі Полтавської області викупило старий Миргородський консервний завод «Бабусині рецепти», і вже випускає пробні партії гірчиці та хрону. Гірчиця виготовляється з якісного порошку місцевого виробництва, а сировину для хрону поки що привозять з Івано-франківщини та Чернігівщини, хоча в наступному виробничому сезоні планують використовувати місцеву –– полтавську.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Продукція ФГ «Едем» відносно недавно з’явилася на полицях магазинів у Полтаві. Раніше гірчицю та хрін у Полтавській області випускали на Миргородській харчосмаковій фабриці «Калинка», яка кілька років тому припинила існування.
Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОДА відзначає, що прикладів переробки овочів в області можна перелічити на пальцях. За роки незалежності у цій царині область більше втратила, ніж надбала.
Із позитивних прикладів –– відомим в Україні є ТОВ «Полтава-сад», яке спеціалізується на переробці моркви й випускає обчищену, шліфовану калібровану свіжу моркву під брендом «Моркішка».
Читайте також: «Стодола» нарощує виробництво консервованих органічних овочів
Додати коментар