Овочі-Ягоди-Сад

У Київській області запустили промисловий комплекс з доробки фундука

У Київській області запустили промисловий комплекс з доробки фундука

ТОВ «Фаетон Інк» в селі Воропаїв Київської області запустило в експлуатацію перший переробний комплекс фундука в системі агропідприємств, що входять в національний кластер «Фундук України».

Про це повідомив президент Український горіховою асоціації Геннадій Юдін на своїй сторінці у Фейсбук.

Сьогодні виробничо-переробний комплекс включає в себе кілька профільних ліній: лінії калібрування і розколу волоського горіха і фундука; лінія для калібрування ядра горіха і фундука; лінія для оптичної сортування горіхів і сухофруктів; лінія для смаження горіхів; лінія упаковки харчових продуктів в упаковку для рітейлу (20-200гр.) і оптових покупців (5-30кг).

Так само комплекс включає в себе холодильну камеру на 120 ти склад готової продукції на 250 т.

Переробний комплекс ТОВ «Фаетон ІНК» повністю сертифікований відповідно до вимог міжнародних стандартів HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) і ISO

Геннадій Юдін уточнив, що в програмі розвитку кластера планують створити 3 переробних центри, що працюють в одній коопераційної ланцюжку для консолідації збірних партій фундука:

1. Для центрального регіону України – на базі ТОВ «Фаетон Інк» в Київській області, 

2. Для південного регіону України – на базі компанії «Філберт» в Одеській області.

3. Для західних областей України – на базі ТОВ «Агропром-Закарпаття» в Закарпатській області.

Він зазначив, що компанія активно розвиває сади фундука в Вінницькій і Чернівецькій області, загальна площа яких по виробничим планам компанії дуже скоро перевищить 500 га.

За словами експерта, далі планується збільшення кількості цехів з переробки і залучення до роботи в одній коопераційної ланцюжку інших агропідприємств з різних регіонів України.«Це дасть можливість зняти проблему в якісній переробці фундука для більш дрібних садів, його калібрування, сортування для створення однорідних збірних партій, які є завжди «ласим шматком» для великих замовників. А для садів – це постійний збут за найкращою ціною», – пояснив він.

Читайте також: У горіховій асоціації рекомендують фундук на підщепі ведмежого горіха