Овочі-Ягоди-Сад

У Буковинському селі побудували 300 теплиць та 90 овочесховищ

У Буковинському селі побудували 300 теплиць та 90 овочесховищ

У Буковинському селі Перебиківці чи не кожен житель займається овочівництвом. Вирощують по два урожаї на рік огірків та пекінської капусти, капусту ранню, середню, пізню, броколі, цвітну, помідори різноманітних сортів, кабачки, баклажани, перець, цибулю, буряк столовий, моркву.  А також – кукурудзу ранню солодку та полуницю.

Для цього побудували близько 300 теплиць та 90 овочесховищ.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Руслан Запаранюк, голова Чернівецької ОДА.

«Перебиківці – село у Дністровському районі. Особливістю його розташування є те, що з трьох сторін його омиває річка Дністер. Тут особливий мікроклімат – температура завжди на 2-5 градусів вища, ніж навколо, і немає сильного вітру. Ця територія особливо придатна для вирощування найрізноманітніших культур, цим і скористалися місцеві мешканці», – зазначив він. 

Руслан Запаранюк додав, що в селі побудовано близько 300 теплиць, у яких вирощують ранні овочі, а для зберігання продукції власники побудували сховища, яких налічується близько 90, в тому числі з холодильним обладнанням біля 20. 

«Жителі села повністю забезпечені роботою, а в сезон збору врожаю заробіток тут знаходять ще кілька сотень мешканців інших сіл», – підкреслив голова облдержадміністрації.

Наприкінці зазначив, що овочівництво для Буковини – один з важливих напрямів сільського господарства. Воно становить четверту частину в обсягах виробництва продукції галузі рослинництва в області.

Читайте також: Цього сезону овочівники пішли у спеціалізацію, – фермер