Овочі-Ягоди-Сад

Свіжий гній знижує смакові якості дині

Свіжий гній знижує смакові якості дині

З органічних добрив найбільш придатним для підживлення дині є перегній або напівперепрілий гній.

Свіжий гній, особливо у великих дозах, знижує смакові якості плодів і викликає ураження рослин дині грибними захворюваннями.

Дослідженнями наукових установ в різних агрокліматичних зонах встановлено оптимальні дози добрив, способи і строки їх внесення.

У степовій зоні України під баштанні культури рекомендується вносити перегній у дозі 10 тонн/га, на каштанових ґрунтах південних районів України дозу слід збільшити до 15 тонн/га, на солонцюватих ґрунтах – до 20 тонн/га. Мінеральні добрива в цій зоні рекомендується вносити врозкид у дозі N60Р90К60.

У Лісостепу органічні добрива застосовують разом із мінеральними в дозі 20 тонн/га перегною + N45Р60К45.

Економічно ефективним є використання мінеральних добрив локально в дозі N11,25Р11,25К11,25. При цьому способі внесення економія туків становить 75% без зменшення рівня врожайності.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!