Овочі-Ягоди-Сад

Стиглий виноград найгірше залишати на плантації

Стиглий виноград найгірше залишати на плантації
Виноград сорту Молдова

Стиглий виноград варто зібрати й помістити під навіс, у приміщення або накрити брезентом. А ще краще – охолодити.

Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» зазначає В’ячеслав Іванченко, член-кореспондент НААН України, доктор сільськогосподарських наук, співробітник Академії біоресурсів та природокористування КФУ.

«Відсортований і упакований виноград у той самий день треба помістити в холодильні камери. Усяка затримка веде до погіршення якості ягід і збільшення відходів під час зберігання. Особливо шкідливо залишати виноград на плантаціях, де він піддається впливу сонця, вітру, роси та інших несприятливих чинників», – написав він. 

Дослідник додав, що у разі вимушеної затримки із завантаженням у сховище упакований виноград потрібно помістити під навіси, у примітивні приміщення або ретельно вкрити брезентом. Щоб уникнути пошкодження ягід і стирання воскового нальоту, на верхні ящики з виноградом ставлять порожню тару, на яку укладають брезент. 

Читайте також: Одночасне збирання та пакування винограду ефективніше, ніж роздільне