Стиглість перцю визначають за допомогою гіперспектрального зображення
Дослідники з Університету Гранади (UGR) розробили метод визначення стиглості перцю за допомогою гіперспектрального зображення та машинного навчання.
Про це повідомляється на сайті університету.
Дослідження проводилися з овочевим перцем, який відомий своїми товстими стінками. Нова методика дозволяє визначити твердість перців, властивість, пов’язану з їх стиглістю і, отже, з їх відправленням на ринок.
Вчені проаналізували спектральний коефіцієнт відбиття перцю у видимому та ближньому інфрачервоному діапазоні, щоб визначити стиглість перцю з трьох різних культур, визначивши спектральні смуги, які найкраще представляють ступінь стиглості перцю.
Дослідники розробили реалістичний сценарій, схожий на систему конвеєрної стрічки, де перці оцінюють за допомогою чотирьох алгоритмів сортування, щоб передбачити їхню стиглість.
Рівень успіху алгоритму, використаного для цієї класифікації, був вище 90%. Ця система покращує спосіб оцінки терміну придатності перцю та може краще гарантувати якість продукту для клієнтів.
Читайте також: Канадці досліджують якість картоплі гіперспектральною візуалізацією