Овочі-Ягоди-Сад

Столові буряки можна підкопувати переобладнаними картоплекопачами

Столові буряки можна підкопувати переобладнаними картоплекопачами

Збирання врожаю є найбільш трудомісткою операцією в технології вирощування столових буряків.

Коренеплоди починають збирати у фазі технічної стиглості й закінчують до настання приморозків.

Для підкопування коренеплодів застосовують коренеплідно-збиральні машини брального типу, переобладнані картоплекопачі, скобу з подальшим їх вибиранням вручну. Підкопаних і зібраних коренеплодів має бути не менше ніж 95%.

Коренеплоди доочищають, обрізають листки, залишаючи черешки довжиною не більше 2 см або обрізають врівень із плечиками коренеплодів.

Далі їх сортують, затарюють і відправляють на реалізацію або закладають на довгострокове зберігання.

Якість коренеплодів буряків столових для пучкової продукції, вирощених у відкритому ґрунті, повинна відповідати вимогам ДСТУ 7034:2009 «Буряк столовий молодий свіжий з листками. Технічні умови».

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!