Овочі-Ягоди-Сад

«Стодола» вікрила переробний цех та сертифікувала 50 органічних консервів

«Стодола» вікрила переробний цех та сертифікувала 50 органічних консервів

Першу чергу переробного цеху площею 400 кв. м., який компанія «Стодола» з Первомайська на Миколаївщині будувала три роки, було відкрито наприкінці минулого року. Також було сертифіковано понад 50 найменувань органічних консервів.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

«Майже весь минулий рік пройшов у режимі тестування, – розповів засновник компанії Ян Островський. – Це виробниче приміщення. У будівлях другої черги розмістяться холодильники для сировини і склади для зберігання готової продукції. Паралельно з березня до листопада тривав непростий процес органічної сертифікації. Кожна складова майбутнього продукту, кожна одиниця обладнання, кожен рецепт вимагає документів, підтверджуючих якість, безпечність і органічність. Приїздив інспектор, який оцінював, чи немає загроз потенційного забруднення продукції неорганічними цукром, олією, іншими інгредієнтами. У результаті міжнародним органічним знаком — зеленим листом — маємо право маркувати понад 50 найменувань консервів: 23 соуси, із десяток закусок, по стільки ж солінь і напоїв». 

Наразі працює автоматична лінія з переробки фруктів, овочів і ягід на пюре. Сировина подрібнюється, перетирається, а потім у вакуумному випаровувачі доводиться до стану пюре чи пасти. Готова продукція, розкладена в тару, стерилізується в автоклаві. 

«У 2021 році дообладнаємо цех інспекційними транспортерами, мийкою, дозаторами-наповнювачами, що допоможе знизити собівартість і працювати в періоди пікових сезонних навантажень», – пообіцяв переробник.

Читайте також: Названа сума інвестицій у цех з переробки овочів