Овочі-Ягоди-Сад

Спеціалістка розповіла, як якість яблук впливає на собівартість 

Спеціалістка розповіла, як якість яблук впливає на собівартість 

Високоякісні яблука дають можливість зберігати плоди з мінімальними втратами та максимальною маржинальністю.

Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» написала Марія Кисляченко, агроном компанії «Аграна Фрут Лука» (Вінницька обл).

«Середня урожайність за товарності, вище як 95%, завжди буде краща, ніж високий урожай з низьким коефіцієнтом товарності», – наголосила спеціалістка.

Вона додала, що проблема і в тому, що треба зберігати дефективні яблука, а зберігання дороге. 

«Фактично ціна на перероблення перекриває лише 40% собівартості з поля, у разі якщо використовуємо інтегровану систему захисту для товарного яблука, а не для перероблення. Якщо ми зберігаємо ці «дефекти» шість місяців, сортуємо та транспортуємо їх, то втрати ще вищі — продукція стає неокупною, зважаючи на нинішню ринкову ціну», – зазначила Марія Кисляченко.

Читайте також:  У саду стабільність важливіша за врожайність, – агроном