Овочі-Ягоди-Сад

Смак крафтового соку підбирають сортами яблук

Смак крафтового соку підбирають сортами яблук

Смак із соку прямого віджиму змінюється залежно від сортів яблук. Щоб їх збалансувати, змішують соки яблук солодких та кислих сортів.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Василь Майданський, керівник господарства «Пріма», що в селі Недобоївці Чернівецької області виготовляє соки під маркою «Пан Сік».

«Є більш солодкі і більш кислі сорти яблук, але, як показує практика, люди сприймають їх з однаковим задоволенням – чи він солодше, чи кисліше, –  відзначає Майданський. – Ми міксуємо різні сорти яблук між собою, щоб все було збалансоване, наприклад, солодкий Голден з кислим Гренні Сміт та Фуджі із Симиренка».

Також виробники перейшли з турецьких до єгипетських апельсинів, бо останні мають більш насичений смак.

Читайте також: Чернівецькі соки конкурують з польськими