Сливи для цукерок вимагають додаткового захисту від моніліозу
Сливи сортів Стенвей і Блю фрі сільского фермерського господарства «Вікторія» (Одеська область) частково йдуть на виготовлення начинки для цукерок типу «чорнослив в шоколаді» одного з українських виробників. Такі сливи потребують додаткового захисту від моніліозу для кращої лежкості.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповів агроном господарства Андрій Аргіров.
На замовлення таких клієнтів господарство додатково захищає плоди від моніліозу. Ці сливи закладаються на зберігання, тому їм потрібна покращена лежкість.
«У нас є клієнти, які викуповують сливу на переробку або для закладки на зберігання не кілограмами, а гектарами. Ці площі ми можемо обробити додатково від хвороб», – розповів Аргіров.
Читайте також: Обираємо сорти для виготовлення чорносливу