Овочі-Ягоди-Сад

Щільні фрукти варто швидко охолодити

Щільні фрукти варто швидко охолодити

Високоякісні плоди з потенційно високою щільністю при зберіганні необхідно охолодити якомога швидше після збирання та зберігати в оптимальних умовах (температура та газовий склад атмосфери).

Таку пораду дає у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» Тарас Мельник, директор з садівництва фермерського господарства «Гадз», що у селі Трибухівці на Тернопільщині.  

Доцільно проводити попередню обробку 1-метилциклопропеном (1-MCP), якщо цільовий ринок це дозволяє, наголосив експерт.

«Навіть якщо ви можете підготувати велику партію фруктів з високим рівнем однорідної якості, але вони будуть зібрані в досить розтягнутий період, їхня схильність до захворювань також буде змінюватися», – зазначив Тарас Мельник.

Тому зберігання фруктів у сучасних технологіях, які обмежують швидкість дозрівання, підвищить довговічність товару в транспорті та торгівлі.

Читайте також: Консультант розповів, як зберігати овочі при перебоях з електроенергією