Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Селен робить базилік запашнішим і кориснішим, – учені

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Біологи Балтського федерального університету імені Канта (Росія) знайшли оптимальну дозу добавок селену, яка збільшує вміст ефірних олій, гідроксикоричних кислот, суми фенольних сполук і антиоксидантів в базиліці.

Про це повідомляє прес служба університету.

«Біологи університету проводили дослідження про можливе підвищення концентрації селену в листі базиліка. Однак селен – це мікроелемент, що володіє подвійним дією на живі організми. Тому при збагаченні рослин селеном, дуже важливо підбирати оптимальні концентрації даного мікроелемента в залежності від способу застосування і виду рослини» сказала співробітниця Інституту живих систем Любов Скрипник.

За її словами, дослідникам вдалося вдалося підібрати оптимальний розчин мікроелемента селену,  завдяки якому збільшується вміст ефірних олій, гідроксикоричних кислот, концентрація фенольних сполук і антиоксидантів в базиліці.

Експеримент показав, що оптимальна концентрація селену становить 5 μM при додаванні до гідропонового субстрату та 10 μM у розчині, використовуваному для позакореневої обробки.

Читайте також: На підземній фермі вирощують 150 урожаїв зелені на рік

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!