Овочі-Ягоди-Сад

Розвитку кагатної гнилі сприяє порушення умов вирощування і зберігання буряків

Збудниками кагатної гнилі столових буряків є мікроорганізми, розвиток яких можливий на ослабленій або мертвій тканині. 

Залежно від виду збудників на поверхні коренеплоду може розвиватися пліснявоподібний наліт різного забарвлення (сірий білий, рожевий тощо), утворений міцелієм та спороношенням збудників. 

Ушкоджена тканина має різне забарвлення (від бурого до чорного) та різну консистенцію (від сухої до мокрої). 

Розвиток кагатної гнилі – це результат порушення умов вирощування (незбалансоване живлення, порушення режиму зрошення), транспортування і зберігання (порушення температурного режиму та надмірна вологість).

Також розвитку хвороб сприяє переохолодження коренеплодів або їх самозігрівання у купах під час збирання та підготовки до транспортування, механічні пошкодження, сильне в’янення.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!