Овочі-Ягоди-Сад

Проріджування винограднику виконують до чи після остаточного формування ягід у гроні

Проріджування винограднику виконують до чи після остаточного формування ягід у гроні

Під час механізованого суцільного проріджування винограднику не можна допускати, аби частота коливання бичів була надто високою – це загрожує втратою врожаю. Тому комбайн слід налаштовувати ретельно.

Не існує загального правила щодо вибору інтенсивності струшування грон комбайном. За слабкого струшування орієнтовна частота руху бичів – 330-340 ударів/хв., за середнього – 350-360 ударів/хв., за сильного – 370-380 ударів/хв.

Важливо правильно визначити термін проріджування грон. Зазвичай його виконують до або після моменту остаточного формування ягід у гроні.

Занадто раннє проріджування не дасть ефекту через незначний розмір ягід. Натомість через значний ризик ураження грон сірою гниллю всі роботи з прорідження необхідно завершити до настання фази розм’якшення ягід.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!