Препарат покращив забарвлення яблук без погіршення лежкості
Застосування спеціальної формуляції сполуки 1-МЦП покращило забарвлення яблук при збереженні щільності плодів, що дозволяє зберігати їх тривалий час.
Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» пише Кшиштоф Возняк, представник компанії AgroFresh (Польща).
«Дуже обнадійливими є й перші результати, отримані в Польщі щодо обробки яблуневих садів сполукою 1-МЦП перед збиранням із метою відтермінування збирання (ідеться про спеціальну формуляцію 1-МЦП у препараті Harvista), – зазначив фахівець. – Збирання вдається відкласти без суттєвого зменшення щільності м’якуша й порушення балансу цукрів і кислот у яблуках, а їхня шкірочка встигає отримати насиченіший і через це привабливіший рум’янець».
Додається, що збереження необхідної щільності м’якуша плодами забезпечує їхню високу придатність до тривалого зберігання. Це рішення вже успішно застосовують у садівництві США, Канади й Туреччини. Однак в Україні сполука 1-МЦП в необхідній для такого обробітку формуляції нині ще не зареєстрована.
Читайте також: Обприскування каоліном покращує забарвлення яблук