Овочі-Ягоди-Сад

Правильний баланс мікроелементів дає томатам гарний смак

Макроелементи мають найбільший вплив на врожайність, тоді як мікроелементи потрібні для отримання хорошого смаку томатів, свідчить досвід тепличного господарства родини Флоріанчик «Томати від Пьотра та Малґоші», що знаходиться в селі Цаловане (Мазовецьке воєводство, Польща).

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

У Цалованому вирощують томати класу преміум. Показником доброго смаку тут вважають уміст у плодах цукрів, які працівники теплиці регулярно контролюють за допомогою рефрактометра зі шкалою Брікс (°Bx).

За тридцять років роботи в господарстві переконалися, що ключовим фактором для отримання найсмачніших плодів є належний баланс макро- та мікроелементів у живильному середовищі. Для цього потрібне збалансоване живлення.

Використання готових сумішей добрив –– дещо дорожчий варіант, ніж складання живильного розчину з окремих компонентів, але завдяки його використанню отриманий урожай має кращі смакові параметри. Саме тому в господарстві використовують готові суміші добрив.

Окрім сумішей, іноді додатково використовують спеціалізовані добрива. Наприклад, коли на верхівках рослин з’являються ознаки нестачі заліза, що найчастіше трапляється в разі високого рН живильного розчину (а це обмежує засвоєння заліза), застосовують хелат заліза Rexolin X60 із концентрацією 6%. Залізо потрібне для отримання смачних томатів з оптимальним співвідношенням цукрів до органічних кислот.

Читайте також:Прискорювачі достигання томатів збільшують масу плодів

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!