Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Правильний баланс мікроелементів дає томатам гарний смак

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Макроелементи мають найбільший вплив на врожайність, тоді як мікроелементи потрібні для отримання хорошого смаку томатів, свідчить досвід тепличного господарства родини Флоріанчик «Томати від Пьотра та Малґоші», що знаходиться в селі Цаловане (Мазовецьке воєводство, Польща).

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

У Цалованому вирощують томати класу преміум. Показником доброго смаку тут вважають уміст у плодах цукрів, які працівники теплиці регулярно контролюють за допомогою рефрактометра зі шкалою Брікс (°Bx).

За тридцять років роботи в господарстві переконалися, що ключовим фактором для отримання найсмачніших плодів є належний баланс макро- та мікроелементів у живильному середовищі. Для цього потрібне збалансоване живлення.

Використання готових сумішей добрив –– дещо дорожчий варіант, ніж складання живильного розчину з окремих компонентів, але завдяки його використанню отриманий урожай має кращі смакові параметри. Саме тому в господарстві використовують готові суміші добрив.

Окрім сумішей, іноді додатково використовують спеціалізовані добрива. Наприклад, коли на верхівках рослин з’являються ознаки нестачі заліза, що найчастіше трапляється в разі високого рН живильного розчину (а це обмежує засвоєння заліза), застосовують хелат заліза Rexolin X60 із концентрацією 6%. Залізо потрібне для отримання смачних томатів з оптимальним співвідношенням цукрів до органічних кислот.

Читайте також:Прискорювачі достигання томатів збільшують масу плодів

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!