Овочі-Ягоди-Сад

Поширенню збудника білої гнилі столових буряків сприяє підвищена температура

Поширенню збудника білої гнилі столових буряків сприяє підвищена температура

За ураження столових буряків білою гниллю ушкоджена тканина стає м’якою та мокрою.

Поверхня коренеплоду вкривається білою ватоподібною грибницею, на якій згодом формуються великі, до 3 см в діаметрі, склероції чорного кольору.

Збудник білої гнилі потрапляє до сховища разом із невеликими часточками землі, що прилипли до коренеплодів. Під час зберігання гниль продовжує розвиватися, уражуючи нові коренеплоди.

Поширенню збудника сприяє підвищена температура та вологість повітря.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!