Польські тепличники визначають якість томатів рефрактометром
У скляних теплицях господарства родини Флоріанчиків «Томати від Пьотра та Малґоші», що знаходиться в селі Цаловане (Мазовецьке воєводство, Польща), вирощують томати класу преміум. Показником доброго смаку тут вважають уміст у плодах цукрів, які працівники теплиці регулярно контролюють за допомогою рефрактометра зі шкалою Брікс (°Bx).
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Виробники із села Цаловане мають під томатами дві скляні теплиці на гідропоніці. Усі технологічні операції в теплиці, такі як полив та внесення добрив, спрямовані на отримання продукту класу преміум із високими смаковими якостями. Тут збирають томати тільки достиглими, оскільки в достиглих плодах міститься найбільше цукрів.
«Для рожевих томатів у нашому господарстві цей параметр становить 5,4 °Bx. Про смак дбаємо на кожному етапі виробництва. При цьому важливими є такі чинники: відповідний підбір сортів, полив, захист рослин за допомогою біологічних препаратів та ентомофагів, а також збирання томатів вручну безпосередньо до картонних коробок і доставка їх до споживачів упродовж 24 годин від часу збирання. Клієнти за тридцять років діяльності нашого господарства на ринку змогли познайомитися з томатами від Флоріанчиків, тому знають, що продукція з нашої брендованої упаковки має завжди чудовий смак», –– зазначила Моніка Флоріанчик-Кардас.
У скляних теплицях в Цалованому вирощують переважно рожеві томати, 70% із них –– на підщепі Максіфорт F1. Доповнюють асортимент червоноплідні томати, а також сливоподібні типу Сан Марцано.
Щільність розміщення рослин у теплиці варіюється залежно від гібрида. Круглі томати вирощують зі щільністю 2,5–2,8 рослини на 1 м2, тоді як сливоподібні –– 3,2 рослини/м2.
Читайте також:Правильний баланс мікроелементів дає томатам гарний смак
Додати коментар