Після збирання ягід важливо їх проінспектувати
Важливим етапом після збирання ягід є інспекція – огляд з відбраковуванням непридатних до перероблення екземплярів (битих, гнилих, запліснявілих), видалення пошкоджених ділянок, сторонніх домішок.
Іноді інспекцію ягід проводять вручну на столах, але найчастіше – на полотні стрічкового або роликового транспортера, що рухається зі швидкістю 0,005-0,1 м/с. Ширина робочого місця становить 0,8-1,2 м.
Проведення інспекції на таких транспортерах полегшує огляд плодів і підвищує якість роботи. Сировина на стрічці розподіляється в один шар. Для цього можна використовувати стрічкові або роликові транспортери та вакуумні установки.
Якість інспекції повинна систематично перевірятися майстрами.
Додати коментар