Переробники замінять вітчизняну полуницю єгипетською
Нестача вітчизняної сировини підштовхує українських переробників збільшити імпорт полуниці. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».
«Сезон української ягоди в цьому році розпочався із запізненням і закінчився передчасно . Така ситуація є наслідком особливих погодних умов цієї весни і на початку літа», – йдеться у повідомленні.
За інформацією видання, сезон української полуниці в цьому році тривав трохи більше місяця, на 2-3 тижні менше, ніж у попередні три-чотири роки.
Сезон розпочався пізно через прохолодну весну. І завершився рано через високі температури червня. У підсумку виробники Західного та Центрального регіонів отримали значно менший врожай, ніж рік тому. Якість ягоди була не найкращою знов таки через надмірну вологість в червні.
Через таку погоду переробні підприємства не змогли заготовити потрібну кількість місцевої сировини і вимушені її імпортувати. В якості альтернативи розглядають заморожену єгипетську полуницю. Така ягода в Україні пропонується сьогодні по 1,1-1,3 євро/кг.
Додати коментар