Овочі-Ягоди-Сад

Озон збільшує тривалість зберігання овочів та зменшує втрати

Науковці інституту овочівництва і баштанництва НААН та ННЦ Харківського фізико-технічного інституту дослідили вплив газорозрядних технологій для довгострокового зберігання овочевої продукції. Було встановлено гарантоване зниження втрат під час зберігання вирощеної за інтенсивної технології моркви на 25–40%, капусти — на 20–30%. 

Про це пише журнал «Плантатор».

Застосування озону дозволяє вирішити проблеми проростання моркви на завершальному етапі зберігання – у березні-квітні,  помітного підсушування верхніх литків і механічних пошкоджень головок капусти білоголової, отриманих у результаті збирання, транспортування і товарної доробки. Технологія озонування істотно знижує природні втрати ваги під час подальшого зберігання і зменшує розвиток хвороб.

Нерідко у деяких господарствах, особливо у сховищах із природною вентиляцією, моркву зберігають спільно з капустою головчастою. При цьому етелен, що виділяється капустою прискорює проростання моркви. Також збільшуються втрати ваги через розвиток хвороб у коренеплодах моркви. Своєчасне застосування озону дозволить вирішити ці проблеми.

Читайте також: Озонування повітря допомагає запобігти шийковій гнилі цибулі

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!