Озон збільшує тривалість зберігання овочів та зменшує втрати
Науковці інституту овочівництва і баштанництва НААН та ННЦ Харківського фізико-технічного інституту дослідили вплив газорозрядних технологій для довгострокового зберігання овочевої продукції. Було встановлено гарантоване зниження втрат під час зберігання вирощеної за інтенсивної технології моркви на 25–40%, капусти — на 20–30%.
Про це пише журнал «Плантатор».
Застосування озону дозволяє вирішити проблеми проростання моркви на завершальному етапі зберігання – у березні-квітні, помітного підсушування верхніх литків і механічних пошкоджень головок капусти білоголової, отриманих у результаті збирання, транспортування і товарної доробки. Технологія озонування істотно знижує природні втрати ваги під час подальшого зберігання і зменшує розвиток хвороб.
Нерідко у деяких господарствах, особливо у сховищах із природною вентиляцією, моркву зберігають спільно з капустою головчастою. При цьому етелен, що виділяється капустою прискорює проростання моркви. Також збільшуються втрати ваги через розвиток хвороб у коренеплодах моркви. Своєчасне застосування озону дозволить вирішити ці проблеми.
Читайте також: Озонування повітря допомагає запобігти шийковій гнилі цибулі
Додати коментар