Овочі-Ягоди-Сад

На Прикарпатті навчилися збільшувати ціну дрібної суниці у 10 разів

На Прикарпатті навчилися збільшувати ціну дрібної суниці у 10 разів

Фермерське господарство «Беррі Прикарпаття» (Івано-Франківська область), яке спеціалізується на ремонтантні полуниці, переробляє дрібну ягоду на пастилу. Таким чином ціна продукції зростає в 10 разів.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів власник ФГ Богдан Лутчин.

«Наша теплиця дає 80% першоякісної ягоди і 20% – маленька, а з них 5% – найдрібніша, яку майже неможливо продати. Її ми називаємо «пастила», –  сказав Лутчин. – Ми цю ягоду блендеруємо, морозимо та робимо пастилу. Восени, взимку та навесні наші дівчата мають роботу, а вартість цієї дрібної полуниці після переробки зростає у 10 разів. Тобто 300-400 кг цієї дрібненької ягоди – це ще одна додаткова $1 тис. з однієї теплиці».

Пастила – це ще один вид додаткового заробітку фермерського господарства. Раніше ми повідомляли, що «Беррі Прикарпаття» у тунельних теплицях поряд з ягодами вирощує солодкий перець та кавуни.